Banánovo-medová bábovka z ovesných a pšeničných vloček

Když sem přidávám nějaký recept, musím se sama sobě smát. Kde jen je ta holka, co neuměla ani dobrý kafe, pokud neměla po ruce stroj, na kterém jenom zmáčkla čudlík? Kde je ta, co tvrdila, že v životě vařit nebude, protože je to ztráta času?

A vidíte, lidi se mění.

Dneska mě hlavně pečení dost baví a je mým odpočinkem.

Jo a to kafe už taky umím!

Víc si o mých začátcích v kuchyni můžete přečíst ve starším článku Se šarmem Pařížanky: Tip #2. Učený z nebe nespadl!

Teď ale ke slibované bábovce...

Co budete potřebovat?

  • 100 g ovesných vloček
  • 30 g pšeničných vloček (můžou být ale i pohankové)
  • 2 banány
  • 200 ml vody (nebo mléka)
  • 1 prášek do pečiva (kupuju bio bezfosfátový - mají ho ve zdravé výživě nebo i např. v tescu)
  • 4 lžíce medu
  • můžete přidat i karob nebo třeba ořechy, rozinky, kousky čokolády atd.

Jak na to?

Nejprve si vločky rozmixujete (nemusíte úplně na prach, naopak nechte tam i kousky). Pak rozmixujete banány s vodou (či mlékem) a touto směsí vločky polijete. Zamícháte a necháte je, aby do sebe nasákly tekutinu (cca 15 minut). Pak přidáte zbylé ingredience, zamícháte a vlijete do vysypané formy.

Pečete dle potřeby (záleží na troubě). Já jsem pekla asi 40 minut na 180 stupňů.

Bábovka je opravdu výborná a v základní podobě (tedy hlavně bez ořechů) je vhodná i pro děti.

Emily ji vřele doporučuje.

 

Mějte se krásně!