Vánoce se blíží: Dopřejte si celozrnné medové perníčky!

Přeji vám hezký den!
Nedávno jsem dostala chuť péct. Ale ne nějakou klasiku. Začalo mě totiž už lákat vánoční cukroví.
Když jsem pak navíc na fb stránce pořadu Herbář viděla recept na celozrnné medové perníčky, neodolala jsem.
Zkuste je také, jsou výborné!


V původním receptu byla použita celozrnná žitná mouka, já jsem ale doma měla jen pšeničnou celozrnnou, a tak jsem ji použila. Myslím, že na chuti perníčků to vůbec nic nezměnilo.

Co budete potřebovat?

  • 860 g celozrnné mouky (žitné nebo pšeničné)
  • 4 vajíčka
  • 1 polévkovou lžíci perníkového koření
  • 350 g třtinového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g másla (nebo sádla)

Jak na to?

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte těsto.
Z něj pak vykrajovátky vytvořte tvary a ty pečte v troubě na cca 150 stupňů dozlatova.

Pak je nechte pár dní měknout.
Pokud se jim nechce, dejte do nádoby, ve které je máte, rozkrojené jablko.
Chytnou jeho vlhkost. Ale pozor, ať se ho nedotýkají, hrozila by plíseň.

Mějte se moc krásně!

Jana Maláková2 Comments