DIY: Vynikající domácí müsli

Müsli je zdravé, to je jasná věc. Ale všimli jste si někdy na obalu, co všechno se tam přidává? Kromě cukru ještě různé další nic moc látky. Zkuste si proto doma připravil vlastní, u kterého budete vědět, co do něj dáváte.


Co budete potřebovat?


  • 500 g ovesných vloček (lepší jsou ty drobnější)
  • med
  • 1 plechovku Salka
  • ořechy, mandle, sezam, rozinky, sušené ovoce atd.
  • 2 čokolády na vaření

V první řadě vás musím upozornit, ať určitě použijete papír na pečení!!! Nějak jsem na to opomněla a pak hodinu kutala müsli ze zapékací misky... chvilkami to vypadalo, že budu potřebovat sbíječku. O tom, že kousky létaly všude kolem... a tedy další hodinu jsem uklízela kuchyň... už raději pomlčím :D


Jak na to?

Do zapékací misky si dejte papír na pečení. Na něj pak nasypte smíchané vločky, oříšky, sezam, sušené ovoce, nalámanou čokoládu na vaření... zkrátka vše, co vám chutná. Dále přimíchejte salko a tak tři lžíce medu.
Vše dobře promíchejte a pak dejte do trouby rozehřáté na 150 °C, pečte za občasného promíchání 90 minut.

Nakonec müsli rozlámejte a nechte vychladnout. Uchovávat ho můžete třeba v uzavíratelných dózách.
Chutná opravdu skvěle!


Mějte hezký den!