Snadná a skvělá jahodová bublanina!

Včera jsme se nastěhovali a už dnes mě zlákala trouba :) Bylo zkrátka potřeba ji vyzkoušet.
Navíc jsem v ledničce měla jahůdky od babičky, takže bublanina byla jasná volba.


Co budete potřebovat?
  • 2 vajíčka
  • 2 hrníčky polohrubé mouky
  • 1 hrníček polotučného mléka
  • 150 gramů másla
  • větší mističku jahod
  • kypřicí prášek
  • 1 hrnek cukru moučka
  • můžete přidat i vanilkový cukr

Jak na to?

O chvilku dřív, než se půjdete pustit do kuchtění, si vyndejte potřebné množství másla z lednice, aby trochu povolilo.
Pak v míse smíchejte mouku, cukr/y a změklé máslo. Promíchejte to, přidejte žloutky a kypřící prášek.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který pak opatrně přimíchejte do těsta.

Plech pokryjte pečicím papírem a nalijte na něj těsto.
Rozprostřete jej po plechu a pokryjte jahodami. Můžete celými nebo klidně půlkami.

Pečte na 170 stupňů v předehřáté troubě, dokud není bublanina hotová.
Drobenku osobně moc nedávám, spíše jen cukruju.

A pak už nezbývá nic jiného... než popřát dobrou chuť!

Jana MalákováComment