Perfektně osvěžující zmrzlina "co zahrada vydala"

Naše dítko si oblíbilo zmrzlinu. Zatím jsem povolila jen Míšu, ale i v něm je cukr, který v jídelníčku naší Emily vidím opravdu nerada. A tak jsem si řekla, že udělat domácí zmrzlinu jistě nemůže být tak těžké.

Nespletla jsem se, nic na tom není. Vyzkoušela jsem ovocnou se smetanou a měla velký úspěch. Takže jsem hned sehnala silikonová tvořítka na nanuky... ať máme v mrazáku pořádnou zásobu ochlazujících dobrot bez cukru. Určitě se o nich na blogu ještě dočtete.

Co na domácí zmrzku budete potřebovat?

  • 200 g rybízu
  • 150 g višní
  • 300 g malin
  • 4 lžíce medu (můžete i více - dle chuti)
  • kelímek smetany na šlehání (máte-li rádi více smetanovou zmrzlinu, tak klidně i dva)

Jak na to?

Rybíz a maliny propasírujete přes sítko do misky. Višně rozmixujete (klidně nechte i kousky) a přidáte k ostatnímu ovoci. Nalijete do uzavíratelné nádoby, která smí do mrazáku, a dáte mrazit. Spolu s touto nádobou tam ale šoupnete i kelímek se smetanou.

Necháte dvě hodiny mrazit.

Pak obojí vyndáte a částečně zmrzlou smetanu a ovocnou směs slijete v misce dohromady. Promixujete ponorným mixérem, nalijete opět do zavíratelné nádoby a dáte do mrazáku na několik hodin (nebo ideálně do druhého dne).

Výsledkem je skvělá, lehce nakyslá a úžasně osvěžující zmrzlina.