Levandulové sušenky

Domov musí příjemně vonět, a protože mi přes práh nesmí žádná chemická vonítka, je nejlepší provonět si ho třeba nějakou sladkou dobrotou... nebo přírodním olejíčkem. Dnes bych se s vámi tedy ráda podělila o fajn recept na skvělé levandulové sušenky, které potěší nejen vaše čichové buňky, ale i ty chuťové.

Co budete potřebovat?

  • 210 g změklého másla
  • 10 lžic agávového sirupu
  • 300 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 1 lžičku sušené levandule
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžíci šťávy z citronu

Jak na to?

Nejprve si ze všech ingrediencí uválíte těsto. Z něho pak vytvoříte tři válečky (tlusté podle toho, jak velké sušenky chcete). Ty zabalíte do potravinové fólie a dáte do ledničky (cca na hodinku až dvě - ale klidně i přes noc). Pak válečky nakrájíte na kolečka, která pokladete na pečícím papírem vystlaný plech a pečete dozlatova.

Podávejte k ledové kávičce, čaji nebo čemukoliv jinému, co vám chutná.