Domácí rybízovo-višňové nanuky s datlovým sirupem

O tom, jak dělám domácí zmrzku, jsem vám už psala. Tentokrát jsem se pro změnu pustila do nanuků, protože mi přišla skvělá silikonová formička. Je sice jen na čtyři kousky, ale to nevadí, aspoň je budu dělat častěji a s obměnou zdravých ingrediencí.

Jako první jsem vyzkoušela rybízovo-višňové a byly výborné. Pravda, vzhledem k velikosti formy mi hodně směsi zbylo, ale je to super koktejl, který si můžete vypít, než vám nanuky zmrznou.

Co budete potřebovat?

  • 200 ml smetany na šlehání
  • hrnek kuliček červeného rybízu
  • 1/2 hrnku vypeckovaných višní
  • 5 lžic datlového sirupu

Jak na to?

Nejprve si vyšleháte smetanu - tak jak to bez ztužovače půjde, rozhodně ho tam nepřidávejte - zbytečná chemie.  Rybíz propasírujte přes sítko do smetany. Višně v mixéru rozmixujte (klidně nechte malé kousky) a přidejte ke směsi rybízu a smetany. Pak už jen přimíchejte datlový sirup a nalijte do forem.

Dejte zmrznout a výborné nanuky jsou hotové!