Mrkvovo-jablečné muffiny s javorovým sirupem

Pamatuju si, jak jsem poprvé někde viděla mrkvový dort a ofrňovala se, že to musí být strašně nedobré. A pak jsem ho jednou v jakési kavárně ochutnala a zjistila, že je naopak výborný. Proto jsem i já zařadila mrkev do ingrediencí, z nichž peču.

Tak například tyhle muffiny. Jsou jiné než klasické, hutnější... ale také vynikající.

Co na ně budete potřebovat?

  • 2 velké mrkve
  • 2 střední jablka (ideálně sladký druh)
  • 10 lžic celozrnné mouky (bio pšeničné jemné)
  • 2 vajíčka
  • 5 lžic javorového sirupu (pokud ale máte rádi sladší dobroty, dejte dvojnásobek - použít můžete i med)
  • kypřící prášek (bio bezfosfátový)

Jak na to?

Nejprve si najemno nastrouháte nebo rozmixujete mrkev a jablka. Tuhle směs pak dáte na sítko, které umístíte nad misku, a pořádně vymačkáte šťávu. Tu přelijete do skleničky a vypijete, je plná vitamínů. Nastrouhanou mrkev s jablíčkem si dáte do prázdné misky a přidáte zbylé ingredience.

Následně naplníte formičky vystlané papírem na muffiny (mně těsto takto vyšlo na 9 kousků). Pečete cca 20 minut až půl hodiny na 180 stupňů.

Dobrou chuť!