Muffiny z pohankové mouky

Pohanková mouka je v kuchyni ideálním pomocníkem. Ať už hladká, nebo celozrnná... vždycky dodá skvělou jemně oříškovou chuť. Používám ji často na korpusy koláčů nebo do bábovek, ale tentokrát jsem s ní zkusila muffiny. Nezklamala...

Co budete potřebovat?

  • 1 hrnek hladké pohankové mouky
  • 1 hrnek celozrnné mouky (jemné pšeničné)
  • 1 vajíčko
  • 5 lžic medu (můžete ale dle chuti i víc nebo míň)
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva (bio bezfosfátový)
  • 1/2 hrnku oleje
  • půlku tabulky kvalitní čokolády (rozdrcené na malé kousky)

Jak na to?

V míse smícháte všechny ingredience a vypracujete těsto. Tím pak naplníte formičky na muffiny vystlané papírovými košíčky. Zkrátka a dobře taková jednoduchá klasika.

Pečte dokud nejsou muffiny zlatavé. Asi 20 minut na 175 stupňů.

Uvidíte, že vám zachutnají.